u Mladé Boleslavi

Naše mateřská škola je od 1.1.2003 příspěvkovou organizací, se zařazením do sítě škol od 1.1.2003. Jejím zřizovatelem je Obecní úřad Ledce.

Mateřská škola je jednotřídní, její součástí je Školní jídelna. Je umístěna v přízemí bývalé základní školy, postavené v roce 1936.

Budova stojí na konci vesnice, v roce 2019 zrekonstruovaná s přispěním dotace fondů EU. Je prostorná, světlá, velmi dobře zařízena s moderně vybavenou kuchyní.

K MŠ patří velká školní zahrada,  kterou čeká rekonstrukce v doplnění nebo obnově herních prvků.

1. patro je využité k bydlení starších občanů. Po rekonstrukci budovy zde pro ně vzniklo 9 garsonier – komunitních bytů, a také byt pro správce budovy.

Před budovou školy je vybudováno Rozárium s posezením pro seniory a hrací plochou pro petanquové hřiště. Také zahrada za budovou školy bude upravena k posezení.

Filosofií naší mateřské školy je vytvářet radostnou atmosféru v radostném prostředí, ve kterém se děti budou dobře cítit, kde budou rády trávit čas bez rodičů, kde budou prožívat něco, co jim přinese radost, zdokonalí jejich tvořivé schopnosti a přinese jim nové poznatky formou zábavy, pomocí her a pohádek.

Spolupracujeme se staršími občany, kteří jsou ubytováni v budově školy. Vzájemné návštěvy a oslavy mají přispět k propojení generací.